مقایسه لوله پلی اتیلن کاروگیت با لوله بتنی
1- هزینه تولید لوله های بتنی بویژه در قطر بالای 500 میلیمتر با توجه به اینکه این لوله ها بصورت -مسلح تولید می گردند بالاتر از لوله های پلی اتیلن کاروگیت میباشد.
2- هزینه بارگیری، حمل و نقل و باراندازی لوله های پلی اتیلن با توجه به سبکی وزن و امکان بارگیری تلسکوپی کمتر از لوله های بتنی است و از طرفی امکان حمل دستگاه تولید در پروژه های بزرگ و کاهش هرچه بیشتر هزینه های حمل نیز وجود دارد.
3- مواد اولیه تولید لوله های کاروگیت از صنایع پتروشیمی بوده و مشکلات و هزینه های تامین سیمان، شن، ماسه و میلگرد برای تولید لوله های بتنی یکی ازعوامل کاهش قیمت تمام شده برای لوله های پلی اتیلن کاروگیت است .
4- هزینه های لوله گذاری در فهرست بهاء برای قطرهای معادل لوله های پلی اتیلن حدود 40 درصد لوله های بتنی است .
در مقایسه لوله پلی اتیلن کاروگیت با لولههای بتنی عوامل زیر تاثیر گذارند:
- با توجه به اینکه لوله پلی اتیلن ضریب زبری کمتری دارد شرایط هیدرولیکی بسیار مناسبتری ایجاد می نماید و قطر طراحی نسبت به لوله بتنی کمتر میشود ، این مورد در کاهش هزینه های عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری و لوله گذاری تاثیر بسیار زیادی دارد.
- هزینه های بسترسازی لوله های پلی اتیلن در قطرهای کمتر از 400 میلیمتر بسته به مقاومت حلقوی لوله، مابین صفر تا 25 درصد بیشتر از لوله های سیمانی هم قطر بوده ولیکن در قطر های بزرگتر از 400 میلیمتر و در شرایط لوله گذاری زیر ترازآب زیرزمینی این قضییه برعکس شده و هزینه های بسترسازی لوله های بتنی نسبت به لوله های پلی اتیلن افزایش حدود صفر تا 35 درصدی دارند .
سلام بله بسیار مقایسه درست وکاملی است